Ok, mens är inte kul - hela jag blir urlakad, ilsken, uppgiven, ledsen och allt det där som jag redan skrivit om. 7-12 dec hade jag mensen, så i antal dagar var det inte så farligt och de stora blodklumparna kom inte denna gång. Jag fick inte kontakt med läkaren förrän den 12 dec och då sa han att "du är ju född 67, då ska du ju inte ha några blödningar - åtminstone inte mellanblödningar" så jag skulle alltså ha fortsatt med progesteronet och t o m ökat på det, för att inte få någon blödning.
 
Men nu är det som det är och kroppen har fått två riktiga utrensningar under 3 veckor. Under dessa veckor har jag också sovit dåligt - som sämst 1 timme och som bäst 5 timmar per natt. Gick bra i början, men sista veckan kände jag mig helt nere och började få panik över hur jag skulle få mig att sova. Läkarens första tips var att köpa GABA-tabletter, något som stod på listan jag fick från honom, men just det ordinerade han inte från början. Det andra tipset var öka progestoronet ytterligare. Han sa att reseptorerna kanske inte hade kommit igång att ta emot progesteronet riktigt ordentligt än, därför behövdes mer.
 
På tisdag ska jag på återbesök hos läkaren på Hormonelle, då får jag ta reda på ordentligt hur mycket av denna progesteron jag ska ta - för nu är jag lite förvirrad. Har både tuber med 20 mg och 100 mg och vet inte riktigt hur många "tryck" jag ska ta morgon och kväll.

Sömnen - ja, när mensen slutade började jag ta progesteron igen - och nu sover jag mycket bättre. Vaknar mitt i natten, men kan somna om.