Oj, upp igen efter en rejäl svacka. Igår såg jag inget ljust i livet alls. Idag är livet helt ok. Puh!
I måndags skickade jag en fråga till Hormonelle och igår eftermiddag ringde läkaren. Vilken lättnad att få prata och höra svar på mina funderingar.

Min första fråga var - är det klokt att "trappa ner" min antidepressiva medicin Mirtazapin?
Han sa, precis som han rekommenderade vid besöket 17 okt, att ta bort Mirtazapin direkt. Jag var ju orolig för att ta bort något som jag ätit dagligen i 16,5 år, därför valde jag ändå att ta bort den successivt. Men gång på gång har jag mått illa och då har jag minskat medicinen och nu när jag är nere på 22,5 mg -  och mår illa igen.
Igår kväll var första gången jag inte tog den alls och jag mår bra!!! Jag är så glad!
Läkaren sa att Mirtazapin inte alls är någon antidepressiv medicin, utan går in på cellnivå och "ställer till det". Det är ju så min kropp har signalerat till mig länge. Jag är nyfiken på vad den "ställer till", så jag kommer att läsa mer om det - men inte nu, just nu orkar jag inte.
 
Min andra fråga var om progesteronet - hur mycket och när? Nu har jag haft mens sen i torsdags, men igår kom inte så mycket så läkaren rekommenderade mig att börja med supp och kräm. Mer kräm än vad jag tagit tidigare. Nu ska jag ta 2 pumpar(à 20 mg) varje morgon och kväll, det blir mycket kladd med den pumpflaska jag köpt i Mia Lundins shop. Läkaren rekommenderade en rosa flaska från Hormoni.se istället. Ska se om jag hittar den.
 
Natten mellan måndag och tisdag sov jag 1,5 timme, men inatt sov jag så gott som hela natten. Vaknade bara en gång. Tacksam för all sömn jag får!